merk aanvragen en registreren Roemenië

 

Algemene informatie

Roemenië is een land in het oosten van Europa. Roemenië heeft ruim 22 miljoen inwoners. De hoofdstad en tevens de grootste stad van Roemenië is Boekarest. In Boekarest wonen ongeveer 1,8 miljoen mensen. De officiële taal die in Roemenië wordt gesproken is het Roemeens.

Merkbescherming

Om uw merk in Roemenië te beschermen en te registreren is het het meest voordelig om uw merk te registeren via een Europese merkregistratie (Europese merkaanvraag). U krijgt dan een monopolie om uw merk in allen landen van de Europese Unie te mogen gebruiken. Dit merk mag een woord zijn maar ook een logo of uw bedrijfsnaam. Het is belangrijk uw merk zo snel mogelijk vast te leggen voordat iemand anders dit doet en u vervolgens uw merk niet meer mag gebruiken.

Momenteel krijgt u bescherming in de volgende Europese landen (lid-staten EU):
België, Bulgarije, Cyprus,Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland,Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje,Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.
De kosten van een Europese merkaanvraag kunt u vinden onder het kopje tarieven.

Merkonderzoek

Voorafgaand aan de registratie in Roemenië verrichten wij altijd gratis een identieke check in het land of de landen waarin u bescherming wilt genieten.

Wanneer we nog wat meer zekerheid willen hebben over de beschikbaarheid van het gekozen merk kunnen we ook een uitgebreid onderzoek doen. Een uitgebreid onderzoek naar de naam “PHILIPS” levert wel op de merken “PHILIPS”, “PHILIPS 2″ en “PHILIPSON” maar niet “FILIPS” of “PHILLIPS” (twee keer de letter L).

Op het moment dat u echter 100% zeker wilt zijn dat een merk beschikbaar is kunt u ook kiezen voor een volledig merkonderzoek waarbij alle merken die lijken op uw merk naar voren komen in de resultaten. Met dit onderzoek voorkomt u dat u een merk gaat gebruiken dat inbreuk maakt op de oudere rechten van een ander.

Merkaanvraag en registratie

Na het uitvoeren van de check, zal er door ons een klassenomschrijving worden opgesteld, waarin al de producten en diensten die onder het merk vallen of in de toekomst onder het merk zullen vallen worden opgenomen. Daarnaast zullen er nog een aantal documenten moeten worden ingediend, zoals een kopie paspoort, een uittreksel kvk ed.  Mogelijk dat bepaalde documenten eerst gelegaliseerd of genotariseerd dienen te worden. Daarover zullen wij u dan eerst informeren.

Hierna zal de aanvraag worden ingediend en zullen de Europese autoriteiten de merkaanvraag beoordelen. Indien zij geen bezwaar hebben dan volgt er een periode waarin bestaande eerdere merkhouders bezwaar kunnen maken op het door ons ingediende merk. Wanneer er geen bezwaar wordt gemaakt, zal het merk daarna geregistreerd worden. U ontvangt hier dan een mooi certificaat van. De duur van een procedure van aanvraag en registratie is per land/gebied verschillend. In de meeste gevallen ligt het zo tussen de 6 en 12 maanden.

Kosten

Het is mogelijk om een merkaanvraag in te dienen in de Europese Unie vanaf EUR 1400,- (excl. BTW). Onze prijs is zeer concurrerend in vergelijking met andere merkenbureaus.

Direct beschermen?

Neem meteen contact op of vul onderstaand formulier in:
Tel: 020-8452708 of e-mail: info@merk-aanvragen.nl

[recaptcha]