merk aanvragen en registreren Nederland

Merkbescherming

Een Nederlandse merkregistratie bestaat niet. Om uw merk in Nederland (Holland) te beschermen, kunt u merken wel als Benelux merk of Europees merk laten registreren. Daarnaast kunt u, wanneer u beschikt over een Internationale registratie, Nederland (via de Benelux of Europa) aanwijzen om plaatselijke bescherming te krijgen. De volgende merken kunt u aanvragen:

-merknaam
-woordmerk (handelsmerk)
-beeldmerk (logo)
-productnaam
-bedrijfsnaam
-kleurcombinatie
-klankmerk (melodie)
-vormmerk (productvorm)

Merkbescherming

Met een Benelux merkregistratie (Benelux merkaanvraag) krijgt u een monopolie om uw merk in de Benelux te mogen gebruiken, waaronder dus Nederland. Dit merk mag een woord zijn maar ook een  logo of uw bedrijfsnaam. Het is belangrijk uw merk zo snel mogelijk vast te leggen voordat iemand anders dit doet en u vervolgens uw merk niet meer mag gebruiken. Met een merkregistratie kunt u namelijk anderen verbieden om een identiek of vergelijkbaar merk te gebruiken voor (bijna) dezelfde producten of diensten in Nederland, België en Luxemburg (Benelux). Het is niet mogelijk om een merk alleen in Nederland te registreren.

Bij het aanvragen van een merk dienen belangrijke keuzes gemaakt te worden. U wilt immers niet tegen een weigering of een onnodig conflict aanlopen. Ook wilt u zo’n groot mogelijke bescherming van uw merk. En niet er later achter komen dat uw merkregistratie onvolledig was. Dient u bijvoorbeeld het logo of de naam te registreren. In kleur of zwart/wit? Met slagzin of niet? En is het merk eigenlijk wel beschikbaar? Dit soort vragen nemen wij met u door om uw merken zo goed mogelijk te kunnen beschermen.

Kosten

Het is mogelijk om een merkaanvraag in te dienen in de Benelux vanaf EUR 930,- (excl. BTW).

Merkonderzoek

Voorafgaand aan de registratie in de Benelux verrichten wij altijd gratis een identieke check in het land of de landen waarin u bescherming wilt genieten.
Wanneer we nog wat meer zekerheid willen hebben over de beschikbaarheid van het gekozen merk kunnen we ook een uitgebreid onderzoek doen. Een uitgebreid onderzoek naar de naam “PHILIPS” levert wel op de merken “PHILIPS”, “PHILIPS 2” en “PHILIPSON” maar niet “FILIPS” of “PHILLIPS” (twee keer de letter L). Op het moment dat u echter 100% zeker wilt zijn dat een merk beschikbaar is kunt u ook kiezen voor een volledig merkonderzoek waarbij alle merken die lijken op uw merk naar voren komen in de resultaten. Met dit onderzoek voorkomt u dat u een merk gaat gebruiken dat inbreuk maakt op de oudere rechten van een ander.

Merkaanvraag en registratie

Na het uitvoeren van de check, zal er door ons een klassenomschrijving worden opgesteld, waarin al de producten en diensten die onder het merk vallen of in de toekomst onder het merk zullen vallen worden opgenomen. Daarnaast zullen er nog een aantal documenten moeten worden ingediend, zoals een kopie paspoort, een uittreksel kvk ed.  Mogelijk dat bepaalde documenten eerst gelegaliseerd of genotariseerd dienen te worden. Daarover zullen wij u dan eerst informeren.

Hierna zal de aanvraag worden ingediend en zullen de plaatselijke autoriteiten de merkaanvraag beoordelen. Indien zij geen bezwaar hebben dan volgt er een periode waarin bestaande eerdere merkhouders bezwaar kunnen maken op het door ons ingediende merk. Wanneer er geen bezwaar wordt gemaakt, zal het merk daarna geregistreerd worden. U ontvangt hier dan een mooi certificaat van. De duur van een procedure van aanvraag is ongeveer 6 maanden.

Direct beschermen?

Neem meteen contact op of vul onderstaand formulier in:
Tel: 020- 564 14 11 of e-mail: info@merk-aanvragen.nl

[recaptcha]