merk aanvragen en registreren Ierland

 Merk aanvragen in Ierland

Algemene informatie

Ierland is een land in Europa. Het land telt ongeveer 4,5 miljoen mensen. In het noorden grenst Ierland aan Noord-Ierland, dat bij het Verenigd Koninkrijk hoort.
De hoofdstad van Ierland is Dublin. In en om Dublin wonen ongeveer 1 miljoen mensen. Andere steden in Ierland zijn Cork, Galway en Limerick.

Merkbescherming

Om uw merk in Ierland te beschermen en te registreren is het het meest voordelig om uw merk te registeren via een Europese merkregistratie (Europese merkaanvraag). U krijgt dan een monopolie om uw merk in allen landen van de Europese Unie te mogen gebruiken. Dit merk mag een woord zijn maar ook een logo of uw bedrijfsnaam. Het is belangrijk uw merk zo snel mogelijk vast te leggen voordat iemand anders dit doet en u vervolgens uw merk niet meer mag gebruiken.

Momenteel krijgt u bescherming in de volgende Europese landen (lid-staten EU):
België, Bulgarije, Cyprus,Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland,Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje,Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.
De kosten van een Europese merkaanvraag kunt u vinden onder het kopje tarieven.

Merkonderzoek

Voorafgaand aan de registratie in Ierland verrichten wij altijd gratis een identieke check in het land of de landen waarin u bescherming wilt genieten.

Wanneer we nog wat meer zekerheid willen hebben over de beschikbaarheid van het gekozen merk kunnen we ook een uitgebreid onderzoek doen. Een uitgebreid onderzoek naar de naam “PHILIPS” levert wel op de merken “PHILIPS”, “PHILIPS 2″ en “PHILIPSON” maar niet “FILIPS” of “PHILLIPS” (twee keer de letter L).

Op het moment dat u echter 100% zeker wilt zijn dat een merk beschikbaar is kunt u ook kiezen voor een volledig merkonderzoek waarbij alle merken die lijken op uw merk naar voren komen in de resultaten. Met dit onderzoek voorkomt u dat u een merk gaat gebruiken dat inbreuk maakt op de oudere rechten van een ander.

Merkaanvraag en registratie

Na het uitvoeren van de check, zal er door ons een klassenomschrijving worden opgesteld, waarin al de producten en diensten die onder het merk vallen of in de toekomst onder het merk zullen vallen worden opgenomen. Daarnaast zullen er nog een aantal documenten moeten worden ingediend, zoals een kopie paspoort, een uittreksel kvk ed.  Mogelijk dat bepaalde documenten eerst gelegaliseerd of genotariseerd dienen te worden. Daarover zullen wij u dan eerst informeren.

Hierna zal de aanvraag worden ingediend en zullen de Europese autoriteiten de merkaanvraag beoordelen. Indien zij geen bezwaar hebben dan volgt er een periode waarin bestaande eerdere merkhouders bezwaar kunnen maken op het door ons ingediende merk. Wanneer er geen bezwaar wordt gemaakt, zal het merk daarna geregistreerd worden. U ontvangt hier dan een mooi certificaat van. De duur van een procedure van aanvraag en registratie is per land/gebied verschillend. In de meeste gevallen ligt het zo tussen de 6 en 12 maanden.

Kosten

Wilt u een offerte van merkregistratie in Ierland van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op en wij sturen u het huidige tarief. Onze prijs is zeer concurrerend in vergelijking met andere merkenbureau.

Het is mogelijk om een merkaanvraag in te dienen in de Europese Unie vanaf EUR 1400,- (excl. BTW).

Neem gerust contact met ons op voor het huidige tarief van een locale aanvraag. Onze prijs is zeer concurrerend in vergelijking met andere merkenbureaus.

Direct beschermen?

Neem meteen contact op of vul onderstaand formulier in:
Tel: 020-8452708 of e-mail: info@merk-aanvragen.nl

[recaptcha]